top of page

SOLCELLER

Wille heter jag, utbildad elektriker och har arbetat som säljare för solceller sedan 2017. Jag brinner för branschen som är i ständig förändring. Kontakta mig för ett kostnadsfritt hembesök!

KONTAKT

Wille Snell
sol@stenaro.se
0650-27070
0738204508

Solpaneler

HUR GÅR DET TILL?

Varje enskilt projekt har sina egna unika förutsättningar. 
Vår lokala säljare tar hand om projektering, installation och driftsättning av din solenergianläggning. 
Just projekteringen är viktig, en väl genomförd sådan säkerställer att anläggningen blir 
optimal och uppfyller behoven för just din fastighet!

Vi genomför alltid ett kostnadsfritt hembesök för att se över era förutsättningar, och för att ni ska känna er trygga i er investering. 

ENERGILAGER

Att solenergi är bra för miljön, det vet många. Men att man nu dessutom kan sänka sina förbrukningstoppar med energilager gör att ett systemen blir ytterligare en nivå bättre. Vid lagring av solel kan du få bättre kontroll över din elförbrukning och få en jämnare belastning på elnätet. Ett jämnt uttag gör att näten belastas mindre kan även sänka dina elkostnader

Image by Zbynek Burival
kalkylator

AVKASTNING I PROCENT

Den avkastning du får på din solanläggning är en viktig faktor för oss. Vi ser över dina behov och förutsättningar för att ta fram ett förslag som passar just dig. Avkastningen är den procentandel du tjänar tillbaka på din investering, under det första helåret. Det ger en bra indikation på vad man ekonomiskt har tillbaka på sin anläggning. Säg att du har en ränta på 3% och en avkastning på 8%, så kan man enkelt räknat säga att du tjänar 5% per år, om du skulle använda dig av finansiering. Utan finansiering så är avkastningen 8%. Dessutom så är det väldigt trevligt att producera sin egna el.

GRÖNT AVDRAG

Regeringens satsning på grön teknik ger idag privatpersoner möjligheten att få avdrag på sin investering. Detta gäller bland annat system för egenproducerad el med solceller, där man kan få 15% avdrag på kostnaden för arbete och material. Vad gäller lagring av egenproducerad el, så ges för dessa ett avdrag på 50%. Observera att en schablon på 3% av en totalentreprenad inte omfattas av avdraget, vilket innebär att det faktiska andelen blir 14,55% / 48,5% av totalkostnaden. Tänk på att ditt skatteavdrag inte kan överstiga den mängd skatt du betalt på ett år.

Image by Vivint Solar
Att nå ut till solen

SOLENERGI

Solens energi är ljudlös men kraftfull. I vårt kallare klimat trivs solcellerna dessutom bättre än på många andra platser i världen. Att fånga upp solljuset och skapa sin egna el har blivit en viktig förutsättning för att lyckas försörja vårt samhälle med den el vi behöver. Intresset för solenergi har vuxit under de senaste åren. Ett intresse som dessutom ger en bra avkastning, både för privatpersoner och för företag.

bottom of page